25 jaar VroomHR:

Van bibliotheekboek naar the Cloud

Dit jaar heeft VroomHR een feestje te vieren: ons bedrijf bestaat 25 jaar. Dit jubileum was mooie aanleiding voor een dubbelinterview. Management consultant èn medewerker van het eerste uur Howard Woei en ‘verse aanwinst’ HR IT- consultant Remco Schenk nemen ons mee in een terugblik op de afgelopen jaren en de ontwikkeling van VroomHR. Natuurlijk schetsen ze ook de toekomstige ontwikkelingen binnen HR en IT.

Management Consultant Howard Woei“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kom nog uit de tijd dat je letterlijk tussen 8 en 5 naar de bibliotheek moest om informatie op te zoeken,” valt Howard met de deur in huis. “Als je data wilde verzenden, moest dat nog met zo’n piepende modem. Dat kun je je nu toch bijna niet meer voorstellen! We Googlen ons slim, werken allemaal in the Cloud en willen 24/7 bereikbaar zijn. Er is dus écht veel veranderd sinds mijn start bij VroomHR.”

Voortrekkersrol

“Wat eigenlijk nooit veranderd is, is de voortrekkersrol van VroomHR,” vervolgt Howard. “Al zijn onze klanten zelf inmiddels zelf ook steeds bewuster bezig met technologie en automatisering en komen ze met gerichtere vragen dan vroeger, klanten hebben toch vaak VroomHR nodig voor die extra stap in hun ontwikkeling en toekomstbestendigheid. Die ondersteuning kunnen wij ook bieden, want wij lopen echt altijd een les voor op de rest van de klas. Dat was 25 jaar geleden al zo, en is nu nog steeds het geval.”

De menselijke kant van technologie

Consultant Remco SchenkRemco herkent dit zeker. “Het is ons vak om processen te optimaliseren dus weten wij precies wat er te koop is en hoe je het meest efficiënt en toekomstbestendig bepaalde doelen kunt bereiken. Maar met technische kennis alleen red je het niet, IT moet ook passen bij de mensen die ermee moeten werken. Vergeet je dat menselijke aspect mee te nemen, dan wordt dat prachtige systeem niet gebruikt en heb je je doel gewoon niet bereikt. Die menselijke kant aan technologie, het bereiken van het juiste aanpassingsniveau, dat maakt ons vak zo boeiend.”

Teasen om grenzen te verleggen

“Niet iedereen houdt van veranderingen, dat vasthouden aan een aangeleerd vertrouwd patroon hoort bij de mens. Bovendien zijn wij in Nederland ook wat voorzichtig aangelegd; we houden niet zo van het nemen van risico’s. Toch moet je zakelijk gezien met je bedrijf dóór om de concurrenten voor te blijven,” vult Howard aan. “Het is onze rol om mensen te teasen om hun grenzen te verleggen. Dat moet soms met kleine stapjes, om uiteindelijk die sprong voorwaarts te kunnen maken. Goed changemanagement zorgt er dan voor dat iedereen aangesloten blijft en ontwikkelingen goed worden verankerd. Ik durf te zeggen dat VroomHR daar heel goed in is.”

Keuze voor VroomHR

Remco werkte op de HR-afdeling van een grote internationale reisorganisatie, waar hij verantwoordelijk was voor de IT. Toen de vacature bij VroomHR voorbij kwam, heeft hij niet lang getwijfeld. “Vroom heeft een heel goede naam binnen de HR-branche; ik kende het al als een innovatief bedrijf, een voorloper op het gebied van HRTech. De keuze was dus snel gemaakt om over te stappen.”

Hij startte zijn loopbaan bij VroomHR in januari 2021, dus midden in de tweede lockdown. “Inderdaad een gekke start, ik heb de meeste collega’s nog niet live ontmoet, zèlfs Howard niet! Gelukkig zijn we binnen onze tak van sport gewend om veel online te doen, dus weten we elkaar via the Cloud net zo makkelijk te vinden!”

Meer dan een eeuw ervaring

Als nieuwkomer is Remco onder de indruk van de kennis en expertise bij zijn collega’s binnen VroomHR. “Al bestaat VroomHR ‘pas’ 25 jaar, er is letterlijk meer dan een eeuw aan ervaring in huis. Het mooie is, dat elke collega expert is op zijn of haar aandachtsgebied. Technologie loopt natuurlijk als een rode draad door de hele organisatie, maar daarnaast heeft VroomHR nog zoveel meer te bieden. We vullen elkaar heel goed aan en kunnen daardoor inspelen op bijna iedere vraag van onze klanten.”

Passie voor het vak

Waar Remco nog relatief aan de start van zijn carrière staat, behoort Howard binnen VroomHR inmiddels tot de oudere garde. “Dat merk je eigenlijk totaal niet,” relativeert Remco. “Ik ken eigenlijk niemand die met zoveel passie kan praten over zijn vak. Hij kan mij echt enthousiasmeren en helpt mij naar een hoger niveau door zijn kennis te delen.”

Howard schiet in de lach en bedankt zijn collega voor het compliment. “Ik heb inderdaad nog altijd veel plezier in mijn werk! Ik ben een echt mensen-mens en vind het heerlijk om klanten mee te nemen in ontwikkelingen. Het is zo mooi om mijn steentje bij te dragen aan het optimaliseren van processen, daar word je vanzelf vrolijk van!”

Grootste prestatie

Howard valt even stil als hem gevraagd wordt op welke prestatie hij het meest trots is. “Ik heb zóveel mooie dingen mogen doen de afgelopen jaren, dat ik dat een moeilijke vraag vind om te beantwoorden. Waar ik écht trots op ben, is geen persoonlijke prestatie van mijzelf. Ik denk dan aan de veerkracht en het innovatief vermogen van VroomHR. We zijn begonnen met een handjevol consultants en hebben ons staande gehouden in verschillende crisisperiodes. Sterker nog, we hebben die tijden niet alleen overleefd, maar we zijn daar óók nog sterker en slimmer door geworden! Dat doorzettings- en leervermogen van de mensen van VroomHR, daar ben ik oprecht trots op!”

Hoe ziet VroomHR er over 25 jaar uit?

“Helaas hebben we geen kristallen bol, maar bij VroomHR zijn wij toekomstgericht, dus durf ik zeker wel wat voorspellingen te doen. Employee experience zal een steeds grotere rol gaan spelen binnen HR. En ik zie bijvoorbeeld dat veel bedrijven zich steeds meer richten op schaalvergroting, met name op uitbreiding op geografisch gebied,” stelt Howard. “Wij zijn daar nu al naartoe aan het groeien en blijven dus ongetwijfeld dé materiedeskundige club waar je bij kunt aankloppen voor ondersteuning op het gebied van HR-technologie en -strategie.”

Remco schat in dat VroomHR over een kwart eeuw waarschijnlijk is uitgegroeid tot 100 medewerkers. “Ik ben terechtgekomen in een goed en ambitieus nest met veel mogelijkheden. Natuurlijk hoop ik dat ik hier over 25 jaar nog steeds onderdeel van ben. Als dat inderdaad zo is, weet ik zeker dat ik mooie jaren voor de boeg heb, waarin ik me steeds verder zal ontwikkelen op consultancy en HR Tech-gebied!”