Het belang van een business implementation consultant

Als u een nieuw HR-systeem in uw organisatie gaat invoeren, komt u bij de implementatie en inrichting van dit systeem voor veel keuzes te staan. Een business implementation consultant van Vroom zorgt ervoor dat u de juiste keuzes voor uw specifieke situatie neemt. Wanneer volgt u de best-practice van de leverancier, en waar wijken we daarvan af? Iedere organisatie is namelijk anders, en juist met uw “eigenaardigheden” houden wij rekening. Met het inhuren van een business implementation consultant bent u er zeker van dat het HR-systeem optimaal op uw HR-ambities wordt ingericht.

Het implementeren van een nieuw HR-systeem

Een HR-systeem is een middel om de doelstellingen van een organisatie te realiseren. Als een systeem niet langer bij die doelstellingen past, is het tijd om een nieuw HR-systeem te implementeren. Een dergelijke implementatie gaat echter altijd samen met veranderingen binnen de organisatie. Het werk van mensen, inclusief hun taken en rollen, wordt aangepast, dit maakt verandermanagement noodzakelijk.

Door een externe business implementation consultant van Vroom in te huren, zorgt u ervoor dat de nadruk bij het invoeren van het nieuwe HR-systeem op de doelstellingen van uw organisatie ligt. De implementatie van een HR-systeem is immers geen doel op zich.

De leverancier van het HR-systeem

De leverancier van het gekozen HR-systeem is vooral gericht op de technische systeemimplementatie, zoals een correcte salarisverwerking of werkende koppelingen. Met de door de leverancier ontworpen aanpak, gebaseerd op standaarden, wordt de implementatie snel conform offerte afgerond. Deze aanpak leidt echter lang niet altijd tot de beste oplossing voor u als klant. Voor de meeste klanten is het HR-systeem nieuw en dat betekent dat zij functionele vragen hebben over het gebruik en de mogelijkheden. Een business implementation consultant van Vroom behartigt uw belangen en biedt op basis van kennis en ervaring ondersteuning aan uw gebruikers.

De primaire doelstelling van een leverancier is dat het de systeem werkt en de oplevering wordt geaccepteerd. Het doel van een business implementation consultant is dat het systeem optimaal op de HR-ambities van uw organisatie aansluit.

De voordelen van een business implementation consultant

  • Een business implementation consultant heeft veel inrichtingservaring en kennis van het te implementeren systeem.
  • Door frequent aanwezig te zijn raakt de consultant snel vertrouwd met uw specifieke situatie en vertaalt dit in een optimaal passende inrichting.
  • De consultant werkt tijdens de implementatie en systeeminrichting actief mee. Hierdoor verloopt het gehele traject veel sneller en ontstaat er minder stress.
  • Door met uw organisatie samen te werken en als een vraagbaak voor uw applicatiebeheerders te fungeren, zorgt de business implementation consultant voor een versneld leertraject. Het resultaat hiervan is dat er een veel hoger kennisniveau aanwezig is als uw systeem in gebruik wordt genomen.
  • Waar nodig, draagt de business implementation consultant ten aanzien van de inrichting
    een second opinion aan, dit verbetert zowel de kwaliteit als de aansluiting met uw bedrijf.

De consultants van Vroom

Vroom is een specialist in HR tech project- en verandermanagement. Vroom werkt met in de praktijk bewezen methodes en technieken voor het vergroten van de veranderbereidheid en de adoptie van de nieuwe manier van werken door gebruikers. Wij begrijpen waar HR, managers en medewerkers behoefte aan hebben en denken met u mee om het maximale uit uw HR-systeem te halen.

Overweegt uw bedrijf de implementatie van een nieuw HR-systeem of denkt u dat uw systeem beter benut kan worden? Vroom helpt u graag verder.

Neem contact op met Ruben van Geffen en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!