HR-Projectmanager

HR-projectmanager

Een HR-projectmanager heeft verstand van zaken, van P&O en ICT. Het beste van beide werelden zorgt voor een efficiencyslag en maakt de HR-afdeling in uw organisatie professioneler. Omdat P&O’ers vaak te weinig kennis van ICT hebben en de IT’er onvoldoende affiniteit met P&O heeft, loont het om een externe HR-projectmanager in huis te halen om zo uw HR-ambities te realiseren.

Een goed geleid HR ICT project blijft binnen het gestelde budget, doorlooptijd en levert het gewenste resultaat op. VroomHR zorgt hiervoor. Onze ervaren consultants hebben vele HR-projecten geleid en begeleid. Ze nemen kennis en kunde mee en ze kunnen zich inleven in uw organisatie. Het begrip van uw organisatie is voor ons zeer belangrijk, daarom luisteren we ook graag naar u. Samen zorgen we dat uw HR professioneler, effectiever en efficiënter wordt.

Visie

Voor het realiseren van eHRM of bedrijfsbrede digitalisering is externe ondersteuning effectiever dan een interne HR-projectmanager. In veel gevallen omdat het u aan menskracht ontbreekt. Geen enkele P&O-er of ICT-er kan zo’n HR ICT project “er even bij doen”. Daarnaast helpt een frisse blik van buiten door kritisch te zijn over het nut en de noodzaak van alle activiteiten: “Omdat we het altijd al zo doen”, is voor ons nooit het uitgangspunt bij een HR-project. Mocht u nu wel de persoon in huis hebben om een dergelijk project te leiden, maar heeft u graag wat extra expertise, ondersteuning en een frisse blik? Onze HR-projectcoaches nemen hun kennis en ervaring mee om de projectleider te ondersteunen en scherp te houden.

Profiel Vroom HR-projectmanager

Het succes van HR ICT projecten staat of valt met een HR-projectmanager met kennis en ervaring van P&O en ICT. Onze senior HR-consultants voldoen aan het volgende profiel:

 • Ze hebben inzicht in wat eHRM-systemen wel en niet kunnen betekenen voor u.
 • Ze weten hoe nieuwe systemen aan bestaande systemen gekoppeld kunnen worden.
 • Ze weten welke procesverbeteringen mogelijk en ook haalbaar zijn.
 • Ze hebben oog voor de klanten van HR: managers en medewerkers moeten zich geholpen voelen.
 • Ze beoordelen taken en verantwoordelijkheden.

Dit alles maakt dat een HR-project echt “gemanaged” wordt.

Ervaring

Onze HR ICT projectleiders beschikken over jarenlange ervaring als HR-professional en hebben vanuit VroomHR vele HR-projecten in allerlei branches tot een succesvol resultaat geleid. Naast HR-kennis en eHRM projectervaring zijn Vroom projectleiders ook opgeleid in methodieken zoals Prince-2, verandermanagement en procesoptimalisatie. Verstand van techniek en HR-processen is vaak niet genoeg om een nieuwe werkwijze te implementeren. Weerstand tegen verandering vraagt aandacht evenals de vraag of de oplossing bij de cultuur past en of er voldoende draagvlak is. VroomHR geeft die aandacht en neemt iedereen mee in de procesveranderingen.

Interim

Voor een tijdelijke ondersteuning bij HR-projecten of capaciteitsproblemen, levert VroomHR de juiste interim professional.

Voor interim opdrachten op het snijvlak van HR en ICT of organisatie-inrichting kunnen VroomHR consultants in worden gezet. In sommige gevallen waarbij het gewenst is om inhoudelijk expert te zijn op een bepaald onderwerp waar onze eigen mensen geen deskundige op zijn, maken wij gebruik van ZZP-ers (VroomHR Flex Consultants). Dit zijn zelfstandig ondernemers die persoonlijk zijn geïnterviewd en werken volgens de hoge kwaliteitsnormen die VroomHR hanteert. Interim opdrachten die wij op regelmatige basis invullen, zijn:

 • HR Systems and Process Manager
 • HR Change Manager
 • HR Process Manager
 • HR Project Manager
 • eHRM projectleider

Heeft u tijdelijk een HR Business Partner of HR-manager nodig? Onze interimmers zijn deskundig, betrokken en pragmatisch.

Zoekt u een:

 • Allround HR-professional die leiding geeft aan de HR-afdeling, organisatie verandering of HR-project
 • HR business partner met sterke vakinhoudelijke kennis en een andere aanpak, lef en creativiteit
 • HR-specialist voor HR-analytics, C&B, MD/Talent Management of Payroll
 • Payroll-manager met internationale ervaring?

Maak nu een afspraak en wij komen bij u langs om het project door te spreken. Na een zorgvuldige selectie voert u binnen een paar dagen gesprekken met potentiële kandidaten. Binnen een week werkt u dan met de meest geschikte HR Interim Professional.

Wij bieden de oplossing: de deskundige inzet die u nodig heeft, tegen scherpe voorwaarden én door heel Nederland. Samen realiseren wij uw ambitie.