HR-Projectcoach

Een Vroom HR-projectcoach kan uw interne projectmanager ondersteunen. Onze ervaring leert dat selectie- of implementatie van HR-systemen voor de meeste organisaties geen dagelijkse bezigheid is. U heeft wellicht enkele specialisten in huis voor deelspecialisaties binnen een groot HR-traject. Een externe ervaringsdeskundige inzetten als HR-projectcoach kan dan een uitkomst zijn.

Door Vroom als HR-projectcoach bij uw eHRM of HR ICT project te betrekken, kunt u zich met minimale investering verzekeren van kwaliteitsborging en een goed projectresultaat.

Visie: zelf doen wat u zelf kan

Zelf doen wat u zelf kan, is een uitgangspunt dat Vroom van harte ondersteunt. Maar wanneer ervaring ontbreekt, dan is een professionele, systeem- en leveranciersonafhankelijke HR-projectcoach met ruime eHRM en HR ICT projectervaring een goede optie.

Aanpak: aanvullen kennis en ervaring waar nodig

Vroom gaat bij haar HR-projectcoaching uit van de aanwezige kennis en ervaring in uw organisatie. Dit doen wij per fase van het HR ICT project. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de volledigheid van plannen en producten beoordelen, brede marktkennis inbrengen en sparringpartner zijn. En mocht het nodig zijn, dan geven we hands-on ondersteuning.

Inhoudelijk kunt u denken aan de volgende zaken:

  • Begeleiding bij het maken van de Business Case.
  • Opstellen van het project initiatie document (PID).
  • Implementatie- en veranderstrategie.
  • Communicatie.
  • Functioneel ontwerp en Proof of Concept.
  • Realisatie inrichting en parameterisatie.
  • Opstellen van acceptatiecriteria, testplannen en testscripts.
  • Extra support bij Go Live.

Inzet HR-projectcoach: gemiddeld 1x per week

In de regel heeft de HR-projectcoach eens in de week contact met degene die gecoacht wordt en wordt de HR-coach van alle relevante projectstukken voorzien, om goed aangesloten te blijven op de ontwikkelingen.

HR-projectmanager

Ook wanneer uw project of traject te groot of te specialistisch is om intern te beleggen, dan bent u bij Vroom aan het juiste adres. Onze HR-projectmanagers hebben ruime ervaring met het opzetten van verandertrajecten, het uitrollen en implementeren en natuurlijk met het creƫren van draagvlak.

Wilt u graag weten wat wij voor uw organisatie en de HR-ambities kunnen betekenen? Wij luisteren graag naar uw verhaal en komen met opmaat-advies.