Implementatie WKR

Werkkostenregeling (WKR)

De verplichte ingang van 1-1-2014 is uitgesteld met een jaar, maar zoals het er nu naar uit ziet moet elke onderneming er nog steeds aan geloven: het in gebruik nemen van het nieuwe systeem voor het geven van verstrekkingen en vergoedingen is per 1-1-2015 geen keuze meer, maar een verplichting. Bent u er klaar voor? Wilt u wel conform de WKR werken? Heeft u al in beeld wat u allemaal vergoedt en verstrekt?

Interview met Desiree Koolen: “Over op de WKR, het moet nu!”

31 maart 2014 is Desiree Koolen, Payroll consultant bij Vroom, geïnterviewd over de WKR. In dit interview gaat zij in op de vragen: “Wat vind je van de WKR?”, “Moeten we over of niet”, “Snap je de terughoudendheid van veel organisaties”, etc.

De WKR gevolgen vooraf duidelijk in kaart

De Payroll consultants van VroomHR komen bij diverse opdrachtgevers die met dezelfde lastige issues worstelen. Hierdoor kunnen zij u goed adviseren en de WKR uitleggen aan uw medewerkers. Zij helpen bij het opstellen van een stappenplan en geven de risico’s aan bij het implementeren. VroomHR Payroll consultants zijn NIRPA gecertificeerd waardoor zij permanent educatie volgen om bij te scholen op actuele onderwerpen zoals de WKR. Zij zijn op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen en beslissingen die de overheid in deze neemt.

Samenwerking met de fiscus

Een goede samenwerking met de fiscus is belangrijk. In het kader van Horizontaal Toezicht is het van belang om goed te registreren en te onderbouwen waarom u bepaalde beslissingen heeft genomen. Correcte registratie zorgt ook voor het voorkomen van boetes van de fiscus. Samen met u zorgt VroomHR voor de aanpassingen in uw administratie en boekhouding om alle posten van de WKR zorgvuldig en correct te registreren. Voor uw gemak maar ook voor uw relatie met de fiscus.

Ondersteuning bij de WKR implementatie

Bij diverse opdrachtgevers zijn de consultants van VroomHR betrokken geweest bij de implementatie van de WKR. Soms adviserend, andere keren ook in de uitvoering. De ondernemingen die nu met de WKR werken, hebben na een uitvoerige analyse, zichzelf de tijd gegund om te werken via een nieuwe methode, die impact heeft op de afdelingen HR, SA en FA. De raakvlakken van deze afdelingen zijn met de invoering van de WKR geanalyseerd, besproken en procesmatig vastgelegd. Dit is de samenwerking ten goede gekomen.

Het resultaat

Bij een juiste en goed voorbereide implementatie kunt u met een gerust hart aan de fiscus doorgeven dat u conform de WKR vergoedt en verstrekt. In 2014 is dit nog geen verplichting, wat echter niet wil zeggen dat u niet conform WKR kunt werken. Hoe boekt u facturen? Hoe richt u de financiële administratie in? Moet u in overleg met de OR voor het aanscherpen van uw arbeidsvoorwaarden? Neem nu de tijd voor deze vraagstukken. U heeft nog maar tot januari 2015 de tijd om voor te bereiden. VroomHR helpt u graag.

In 2015 is de WKR een feit, u moet in 2014 over naar de WKR!

Meer informatie?

Neem contact met ons op!