Meer grip op uw recruitmentproces met de juiste HR-software

Voor HR-professionals met een continue aanwas van vacatures is grip op het recruitmentproces houden vaak een flinke uitdaging. Het publiceren van de vacatures mag dan misschien relatief eenvoudig zijn, het bijhouden van alle verschillende sollicitatieprocedures is heel wat ingewikkelder. Alleen al het opvolgingsproces bij de verschillende kandidaten kan snel onoverzichtelijk en inefficiënt worden.

Overzicht van alle lopende sollicitatieprocedures

Stel: u bent een HR-professional bij een middelgrote onderneming met zo’n 700 medewerkers. U heeft de recruitmentuitdaging dat er op elk moment minimaal tien vacatures openstaan en dat uw bedrijf bovendien wil groeien. Hierdoor zal het aantal vacatures naar verwachting alleen maar verder toenemen. Dit maakt het lastig om het overzicht over alle lopende sollicitatieprocedures te bewaren.

Want bij tien vacatures waarop per vacature gemiddeld vijf sollicitanten reageren, is er continu sprake van minstens vijftig processen. Ieder proces bevindt zich in een ander stadium en bij ieder proces is er veel communicatie met de kandidaat, recruiter en hiring manager. Elke sollicitant heeft daarnaast altijd zijn of haar eigen curriculum vitae en motivatiebrief. En bij de verschillende vacatures wilt u de voortgang van de sollicitaties, de pipeline, status en doorlooptijden van de verschillende stadia in de procedures in detail kunnen volgen. Ook wilt u zicht hebben op de kwaliteit van de verschillende sollicitatiekanalen.

Van handwerk naar een softwareoplossing

Bij recruitmentuitdagingen zoals hierboven beschreven is het van belang dat het overzicht bewaard blijft en dat de communicatie naar alle betrokken partijen duidelijk en effectief is. Daarbij moeten de behaalde resultaten makkelijk te volgen en te meten zijn. Natuurlijk is het mogelijk om dit in Word- of Exceldocumenten bij te houden, maar dit geeft onnodige administratieve druk en inefficiëntie; een lijst an sich draagt niets bij aan de feitelijke procesondersteuning. Bovendien kan een lijst die handmatig wordt bijgehouden altijd afwijken van de werkelijkheid.

Een andere mogelijkheid voor meer grip op uw recruitmentproces is kiezen voor een HR-systeem dat het realiseren van HR-doelstellingen, zoals het invullen van diverse vacatures, inzichtelijk en makkelijk te onderhouden maakt. Er zijn talloze HR-systemen op de markt. Oplossingen die het voor de sollicitant eenvoudig maken om te solliciteren en het sollicitatieproces effectief en efficiënt te doorlopen.

Technische oplossingen voor uw recruitmentproces

Eén van de belangrijkste criteria is de keuze tussen een geïntegreerde oplossing of een ‘Best of Breed oplossing’. Een geïntegreerde oplossing is bijvoorbeeld een HR- en salarissysteem waarin ook blom@vroomhr.nl en ontdek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen!