FAQ Over Vroom

Over Vroom

FAQ’s en onze antwoorden over Vroom

Wie zijn jullie opdrachtgevers?

In de afgelopen 20 jaar heeft Vroom voor opdrachtgevers in allerlei branches gewerkt. In grote lijnen werken we circa 60% voor publieke organisaties en 40% voor profit organisaties. Het merendeel van onze opdrachtgevers zijn middelgrote organisaties tussen de 500 en 5000 medewerkers. Ook werken we geregeld voor multinationals met een internationale vraagstelling. We werken niet voor het MKB.

Hoe onafhankelijk is Vroom?

Vroom is 100% leverancier- en systeem onafhankelijk. Wij verkopen geen HR-systemen en krijgen ook geen commissie, leadfees, of andere vergoedingen van softwareleveranciers indien wij onze opdrachtgever adviseren om hun software aan te schaffen. Vroom wordt betaald voor hun advieswerk tijdens de selectiefase en projectleiding tijdens de implementatiefase door de opdrachtgever. Er bestaat niet zoiets als het “beste” HR-systeem op de markt. Wel het best passende HR-systeem. Door de HR-ambitie van de opdrachtgever te combineren met onze systeemselectie aanpak en marktkennis, tonen wij aan welke leverancier het beste past bij de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Hoe zit jullie relatie met RvdB?

Zowel Vroom als RvdB (RaymakersvdBruggen) zijn al ruim 20 jaar actief op de HR-markt. Sinds 2010 zijn wij intensief samen gaan werken omdat onze dienstverlening elkaar aanvult. Bij de HR-projecten die Vroom doet, is geregeld tijdelijke capaciteit nodig voor de HR of Payroll- afdeling. Ook komt het voor dat onze opdrachtgevers behoefte hebben aan nieuwe vaste krachten en daarvoor een recruitment bureau willen inschakelen. Dergelijke diensten worden door RvdB ingevuld. In 2010 is Vroom ook verhuisd en ingetrokken bij RvdB. RvdB heeft ook een aandeel in Vroom genomen.

Werken jullie samen met ZZP’ers?

De consultancy diensten die Vroom levert worden voor 99% door eigen medewerkers van Vroom ingevuld. Voor de realisatie van de adviezen, zoals de implementatie van geoptimaliseerde processen, eHRM of een HR-systeem, werken wij regelmatig samen met zelfstandige HR-professsionals. Dit zijn ZZP’ers die gelieerd zijn aan Vroom en onder onze verantwoordelijkheid en volgens onze methodieken werken.