aanmelden seminar 6 dec

Seminar-6-12-essentials

Introductie

De toekomst van HR start nu. De impact van HR-activiteiten op de business is vaak pas merkbaar op later een moment. Dat vraagt een lange termijn HR-visie met oplossingen en activiteiten die anticiperen op de toekomstige uitdagingen van de business.  HR faciliteert niet alleen, maar verbetert de prestatie van de business door tijdig de juiste HR-middelen in te zetten.

Bij strategisch HRM draait het om de vraag hoe HR bijdraagt aan het onderscheidend vermogen van de organisatie. Bijvoorbeeld door beter inzicht te hebben in de vaardigheden en kenmerken van succesvolle medewerkers of door te bepalen hoe en waar de arbeidsmarkt benaderd wordt zodat talenten bij ons willen en blijven werken. Hoe zorgt HR voor een goede aansluiting tussen de benodigde en beschikbare medewerkers nu en in de toekomst? HR scant de omgeving op externe ontwikkelingen die het werk of medewerkers in de organisatie kunnen raken. Welke impact hebben bijvoorbeeld digitalisering, kunstmatige intelligentie en ‘The internet of things” op de business en het werkproces?

Wat is er nodig voor een strategischer HR?

Tijdens het seminar geven drie sprekers vanuit diverse perspectieven antwoorden op deze vraag. Daarnaast is er een workshop waarbij u samen met vakgenoten volgens de DESTEP-methode de toekomst inzichtelijker maakt.

De presentaties en workshop worden verzorgd door:

  1. Eelke Pol (Hoofd HR en Advies bij Philadelphia zorg),
  2. Niels Blokker (Consultant en managing Partner bij Scorius)
  3. Susanne van der Bij (Senior HR Consultant bij Vroom Consultancy).

Sprekers

Drs. Eelke Pol MMC is auteur van ‘Strategisch HRM’ (inmiddels 2e druk) en ‘TRUST, het slimme zusje van SMART’. Hij is als trainer/docent verbonden aan de MBA van Hogeschool Windesheim en de HR Academy en verzorgde trainingen bij de Baak. Hij werkte als organisatieadviseur bij GITP en Rijnconsult. Eelke is Hoofd HR Advies en Beleid bij Stichting Philadelphia Zorg. Vorig jaar zijn hij en zijn team genomineerd voor de ‘HR proffie’ van Berenschot. Op 6 december vertelt Eelke u over de rol van de HR-professie nu en hoe deze zich de komende jaren volgens hem zal gaan ontwikkelen.

Niels Blokker is managing partner bij Scorius en houdt zich bezig met talent analytics. Hij heeft ruim 10 jaar HR ervaring in de non-profit en profit sector. Niels heeft een passie voor data gedreven HR en het ondernemerschap. Hij gaat het hebben over de trends en kansen van de digitalisering van HR.

Drs. Susanne van der Bij is senior consultant workforce planning en analytics bij Vroom Consultancy. Zij heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een masters in strategische management. In eerdere banen heeft zij ervaring opgedaan in projecten voor transformatie van HR, organisatieontwikkeling en workforce management. Ze heeft als intern en extern consultant gewerkt zowel voor op profit als non-profit organisaties.

Programma

16.30 – 17.00    Ontvangst

17.00 – 17.05    Welkom

17.05 – 17.45    Toekomst en ontwikkelingen in HRM (Eelke Pol)

17.45 – 18.15    Talent analytics en digitalisering HR (Niels Blokker)

18.15 – 18.45    Pauze broodje en netwerken

18.45 – 19.05    Introductie workshop (Susanne van der Bij)

19.05 – 19.50    Workshop

19.50 – 20.05    Plenaire terugkoppeling

20.05 – 20.10    Afsluiting Seminar

20.10 – 21.00    Netwerkborrel

Aanmelden

Aanmelden voor het seminar kan hier. U wordt doorgelinkt naar de inschrijfpagina van Scorius waarmee Vroom dit seminar samen organiseert.

aanmelden seminar 6 dec

Handig om te weten

  • Openbaar vervoer: De locatie is goed per openbaar vervoer te bereiken. Het trein/metro/busstation Arena/Bijlmer ligt op 1 minuut loopafstand.
  • Parkeren: Indien u met de auto komt, dan kunt parkeren in parkeergarage P9 (Antarctica). Dit is tegenover ons kantoorpand Europlaza aan de Hoogoorddreef 3. Na afloop ontvangt u een uitrijkaart van ons. Indien deze parkeergarage vol is, kunt u één van de andere parkeergarages in de buurt gebruiken. De parkeerkosten zijn in dat geval voor eigen rekening.
  • Eten en drinken. Tijdens de pauze van 18.15-18.45u verzorgen wij een licht diner en na afloop nodigen wij u uit voor een netwerkborrel.

 

Meer informatie

Indien u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met: