HR Business Partner

HR business partner

Een goede HR-afdeling is meer dan een administratieve tak van de organisatie; personeelszaken. HRM heeft alles in zich om een waardige business partner te zijn van het management. Personeel is voor veel organisaties de motor van hun business, en HR als business partner zorgt dat die motor draaiende blijft.

De professionalisering van uw HR-afdeling hoeft u natuurlijk niet alleen te doen. Vroom is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het bijstaan van HR-afdelingen en HR-directeuren. Door middel van advies, trainingen, projecten en systemen helpen we ook úw organisatie met het maken van deze belangrijke slag.

Wat is HR-business partnerschap?

Eén van de belangrijkste zaken die een volwaardige HR-afdeling op zich neemt is het vertalen van business strategie naar HR-strategie. De groei die uw bedrijf wilt doormaken, de groei die de markt zal maken; dit is direct van invloed op de personeelssamenstelling. Om goed te kunnen groeien en de vraag vanuit de markt aan te kunnen en de concurrentie bij te blijven (of voor te blijven), moeten er de juiste mensen op het juiste tijdstip op de juiste plaats zitten. HR heeft overzicht op korte en lange termijn en kan zo aansluiten bij de business strategie.

Daarnaast kan HR als business partner:

  • Inzicht verschaffen in kosten en opbrengsten van HRM.
  • Minder tijd besteden aan administratie.
  • Meer tijd besteden aan waardetoevoegende taken.

Dit is een ingrijpende verandering voor de traditionele PZ-afdeling. Wél een zeer positieve verandering; de werkzaamheden van een HR-medewerker en HR-directeur worden uitdagender en de HR-afdeling kan meer bijdragen aan de organisatie.

De voordelen van Vroom

Vroom geeft een maatwerkadvies, waarbij goed gekeken wordt naar uw organisatie, situatie en vragen. We kunnen de professionaliseringsslag opzetten vanuit verschillende perspectieven. Is er vooral behoefte aan doorontwikkeling van het workforce management of ligt de focus meer op talentmanagement? Heeft u behoefte aan een projectleider of heeft u al een sterke projectleider in huis en zoekt u ondersteuning in de vorm van een deskundige projectcoach?

Onze consultants zijn communicatief sterk en kunnen zich goed inleven in uw business. Daarnaast zijn we thuis in eHRM en systeemselectie. Ook hebben we onze eigen praktische hulpmiddelen. Bij het ontwikkelen van HR-businesspartnerschap, maken we bijvoorbeeld gebruik van de HR-calculator. Deze tool rekent procesoptimalisatie door.

Wilt u graag uw wensen en vragen aan ons voorleggen? Wij helpen u graag met het realiseren van uw ambities. Neemt u contact met ons op, zodat we een kennismakingsgesprek kunnen plannen.