SPP-Quickscan

Heb jij alles in huis om strategische personeelsplanning vorm te geven?

SPP, je wilt er wat mee…

De SPP-quickscan, een kickstart voor uw SPP traject. Veel organisaties willen of moeten iets met strategische personeelsplanning. In de nabije toekomst zijn andere competenties nodig en ziet de personeelssamenstelling er anders uit. Een krappe arbeidsmarkt en vergrijzing vergroten de urgentie van strategische personeelsplanning.  We zien in de praktijk dat er allerlei initiatieven zijn om een meerjarige personeelsplanning voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld je hebt een vlootschouw gedaan en zicht op de samenstelling van je huidige personeelsbestand maar weet dit niet te vertalen naar acties. Waar begin je? Wat is ervoor nodig om antwoord te krijgen op de toekomstige vraag naar personeel? Hoe zorg je dat het niet een eenmalige actie van HR wordt maar een continue proces waar de business ook bij betrokken is. En heb je de knowhow in huis en capaciteit beschikbaar om dit te doen?  Om deze vragen te kunnen beantwoorden, heeft Vroom de SPP-quickscan ontwikkeld.

Starten met SPP vergt voorbereiding

Met een strategische personeelsplanning kun je de samenhang tussen de analyses op de huidige en toekomstige situatie en passende acties om daar invloed op uit te oefenen, inzichtelijk maken. Een strategische personeelsplanning geeft HR richting in hoeveel en welke profielen en competenties moeten worden aangenomen, ontwikkeld, of zijn niet meer nodig aankomende jaren. Voordat je met SPP kan beginnen, is een gedegen voorbereiding noodzakelijk. Er is veel data en analyse nodig, belanghebbenden moeten worden geïnterviewd en de verandering en het project moet worden geleid. De praktijkervaring van onze consultants met ‘hoe start je met SPP’ hebben wij verwerkt in een SPP-quickscan.

Wat levert de SPP-quickscan op?

De SPP-quickscan is bedoeld voor organisaties die goed voorbereid met SPP aan de slag willen en hiervan een terugkerende cyclus willen maken. Na de SPP-quickscan weet je:

  • AMBITIE – Wat de organisatie wil bereiken met SPP;
  • DATA – Welke informatie beschikbaar is voor het doen van strategische personeelsplanning;
  • ERVARING – Welke kennis en kunde is beschikbaar binnen de organisatie, wat jezelf kan en welke expertise je extern aan moet trekken.
  • CHANGE – Hoeverre er bereidheid is tot het maken en realiseren van strategische personeelsplanning.

De SPP-quickscan is een kickstart voor strategische personeelsplanning binnen jouw organisatie. We stellen samen vast hoe je kan starten met SPP en wat er bij jouw organisatie voor nodig is. De scan leidt tevens tot bewustwording over wat SPP is en wat je ermee kan.

“Wil je goed voorbereid aan SPP beginnen? Start met de SPP-quickscan!”

Start met de SPP-quickscan

In ca. een maand doorlooptijd en ongeveer 6 tot 8 dagen inzet vanuit Vroom heb je een gedegen voorbereiding en plan van aanpak om te starten. Maak nu een afspraak!

Neem contact op met Vroom