Talentmanagement

Met talentmanagement kunt u talent proactief herkennen, ontwikkelen en vasthouden. Maar talent is schaars en met de vergrijzing in het vooruitzicht is dit iets wat u moet bewaken en vooral ook moet stimuleren, met talentmanagement. Zo boeit en bindt u uw medewerkers.

Als HR-professional bent u betrokken bij allerlei vraagstukken op het gebied van mobiliteit, het realiseren van een bredere inzetbaarheid van medewerkers, het in kaart brengen van potentials en het boeien en binden van medewerkers. Vroom helpt u talentmanagement anders en beter te organiseren. We zorgen samen voor een goede roadmap met duidelijke stappen, zodat u nu en in de toekomst de juiste medewerker op de juiste plaats heeft. 

Voordelen van talentmanagement

  • Medewerkers doen het werk waar ze energie van krijgen, hierdoor zijn ze positiever;
  • deze positiviteit draagt bij aan een goede werksfeer en de juiste arbeidsethos;
  • dit zorgt dat uw medewerkers zich meer verbonden voelen met uw organisatie en zich meer gewaardeerd voelen;
  • zo behoudt u uw kapitaal;
  • én u hoeft minder te investeren in werving & selectie en in het inwerken van nieuwe werknemers.

Wat kan Vroom betekenen?

De consultants van Vroom kunnen adviseren bij talentmanagement, bijvoorbeeld door uw recruitment of learning & development processen en systemen te optimaliseren. Voor een vlootschouw, e-learning, continu feedback of modern performance management proces, is HR software vaak onmisbaar. Vroom kan helpen bij een andere inrichting van de module van uw bestaande HR systeem. Indien dat niet (meer) past bij uw gewenste manier van werken, dan kunnen wij ook een nieuwe app, of best-of-breed oplossing selecteren en implementeren. Indien het u ontbreekt aan voldoende interne capaciteit of kennis, kunt u ons ook inhuren om het gehele project voor u realiseren. In dat geval zijn we niet alleen de externe deskundige maar zorgen we ook voor de organisatorische implementatie en het projectmanagement binnen uw organisatie.

Concreet kan Vroom het volgende voor u betekenen:

  • Opzetten van talentmanagement beleid.
  • Optimaliseren van talentmanagement processen.
  • Selecteren en implementeren van talentmanagement systemen, tools en apps.
  • Het faciliteren van een proces van zelfsturing en –ontwikkeling.
  • Mogelijkheden voor E-learning creëren.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie en situatie kunnen betekenen? Neemt u contact met ons op en wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Wilt u meer weten over talentmanagement? Hier vindt u meer informatie over de aanpak van Vroom.