vroom-esmaralda-kleur

Bij Vroom werk ik als Consultant op het snijvlak van HR, Business en IT. Bij het digitaliseren en/of optimaliseren van HR-processen houd ik mijzelf zowel bezig met de inrichting van het systeem als ook met het begeleiden van de medewerkers naar de nieuwe werkwijze.

Mijn ervaring als HR-professional heb ik opgedaan op het vlak van recruitment en arbeidsbemiddeling en onderschreven met een HRM-studie. Daarnaast heb ik HR IT projectervaring opgebouwd o.a. vanuit implementatietrajecten, waarbij mijn activiteiten liggen bij een stuk businessanalyse, implementatie van een global HCM systeem en verandermanagement.

Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat ik graag eigenaarschap bij de interne medewerkers zelf leg. Zij gaan immers straks volgens de nieuwe manier van werken en/of met het nieuwe systeem aan de slag (en naar beoordeeld worden), dus de transitie naar die nieuwe manier van werken zal hun proces moeten zijn.  Door ze als sparringpartner en coach continue over hun eigen handelen en de doelen van de gewenste werkwijze na te laten denken, zullen ze de nieuwe werkwijze ook daadwerkelijk gaan voelen en dragen. Hetgeen cruciaal is voor de koers en doelstellingen van de organisatie, maar zeker ook voor de mate van verbinding van de medewerkers met de organisatie.

HR is altijd op zoek naar de juiste balans tussen de belangen en behoeften van de organisatie enerzijds en de belangen en behoeften van de medewerkers anderzijds. Bij kunnen dragen aan het efficiënter inrichten van de processen/interne bedrijfsvoering en dat zowel het organisatiemanagement als de medewerkers in de organisatie daar zichtbaar voordeel van ervaren, geeft mij de voldoening die ervoor zorgt om elk project opnieuw met volle enthousiasme in te gaan!