Total Talent Acquisition: hulp bij krappe arbeidsmarkt

Iedere HR-manager heeft er wel eens mee te maken gehad: zo’n vacature die maandenlang onvervuld blijft. Vaak wordt die lacune opgevuld met een tijdelijke kracht, die weer plaats maakt zodra zich een vaste medewerker aandient. Bij een krappe arbeidsmarkt laat dat moment soms angstig lang op zich wachten. En dán is het nog maar de vraag of de nieuwe medewerker inderdaad van het gewenste kaliber blijkt te zijn. Total Talent Acquisition, liefst gecombineerd met een slim ingericht Talent Marketplace, kan een goede oplossing bieden.

Neverending story?

Het niet kunnen vervullen van vacatures met de juiste kandidaat op het juiste moment is de nachtmerrie van iedere organisatie. Het is een serieus probleem: personeelstekort kan een bom onder de productie leggen. Bovendien verhoogt het de werkdruk van de zittende medewerkers aanzienlijk. De arbeidsmotivatie daalt en het verzuim stijgt. Als het even tegenzit, ontstaan er nieuwe vacatures omdat mensen op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Het dreigt een neverending story te worden.

Kwaliteit en toekomstperspectief

Niet alleen de output van de organisatie loopt terug door te weinig menskracht, het rijdt ook het innovatievermogen ernstig in de wielen. Alle aanwezige medewerkers zijn immers zó gefocust op het draaien van productie, dat er weinig tijd, energie of ruimte meer over is voor het maken van verbeterslagen. De organisatie boet dus niet alleen in op kwaliteit, maar ook op toekomstperspectief.

Zò verkleint u uw risico

Gelukkig kan er licht ontstaan aan het einde van de tunnel, óók bij een krappe arbeidsmarkt. Met een goede Total Talent Acquisition, dat u combineert met een slim ingericht Talent Marketplace, kunt u uw risico aanzienlijk verkleinen. Ons advies: investeer bewust in beide oplossingen. Verbreed uw blik door het onderscheid in benadering van flex en vast personeel te minimaliseren. Met deze aanpak komt de oplossing voor uw personeelsvraagstuk een stuk dichterbij.

Total Talent Acquisition

Total Talent Acquisition is een geïntegreerd aanname beleid, waarbij inhuurkrachten op een vergelijkbare manier behandeld worden als medewerkers die een arbeidscontract krijgen. Hiermee krijgt de flexkracht meer binding met het bedrijf, kan HR hem actief benaderen bij vacatures en krijgt de inhuurkracht de wens én mogelijkheid om te reageren op een vacante functie.

Flexkracht in bedrijfskleuren

In een markt waarin een groeiend deel van de werkzaamheden wordt opgepakt door flexkrachten is het belangrijk om deze flexibele medewerkers (vaak zzp’ers of uitzendkrachten) de aandacht te geven die ze verdienen. Selecteer ze niet alleen op basis van hun uurtarief, maar behandel ze bijna hetzelfde als medewerkers met een arbeidscontract die bij u in dienst treden. Dat betekent dus dat u ze kritisch selecteert op hun kwaliteiten, maar ook dat u de inhuurkracht actief bij uw organisatie probeert te betrekken. Geef deze flexkrachten een warm welkom, werk ze in, spuit ze in uw bedrijfskleuren en registreer hun gegevens. Al hebben ze geen arbeidscontract, laat ze toch een belangrijk onderdeel zijn van uw organisatie. Zo’n extra visitekaartje is goed naar externe stakeholders toe – maar het biedt óók een kansrijke voedingsbodem voor uw werving en selectie.

Vergroot uw slagingskans

Onze tip: verbreed uw zichtveld. Neem in uw registratie, naast interne kandidaten, ook de flexkrachten mee. Ontstaat er een nieuwe vacature, dan heeft u voortaan ook die externe kracht, die een tijdje terug zulke mooie resultaten heeft geboekt in uw organisatie, direct in de gaten. Zèlfs als hij of zij ooit is ingezet op een locatie of land waar de vacature is ontstaan. U heeft namelijk de contactgegevens, kwalificaties en referenties overzichtelijk in uw systeem zitten. Wellicht wil die ‘oude vertrouwde’ flexkracht wel bij u in dienst komen. Zoniet, dan heeft hij misschien wél ruimte om direct het stokje over te kunnen nemen van zijn voorganger, zonder dat hij ingewerkt hoeft te worden.

Entree via HR

Vaak komen flexkrachten via de afdeling Inkoop binnen. Dat is niet zo verwonderlijk. Bij inkoop zitten veelal slimme onderhandelaars, die gewend zijn om tegen gunstige tarieven en waterdichte voorwaarden afspraken te maken. Wij pleiten ervoor om tijdelijke krachten, naast het inkoopproces, ook een selectieproces bij HR te laten doorlopen. Inclusief onboarding met rode loper en warm welkom. Dan zijn ze direct optimaal betrokken bij uw organisatie!

Ondersteuning bij de inrichting van Total Talent Acquisition

In veel organisaties vraagt een gedegen invoering van Total Talent Acquisition (TTA) een behoorlijke wijziging van interne procedure en cultuur. Zeker als u ook een Talent Marketplace wilt realiseren. Zo’n efficiencyslag vergt een andere werkwijze, nieuwe systemen én voldoende draagvlak. Gelukkig hoeft u het wiel niet zelf uit te vinden. VroomHR heeft niet alleen de expertise in huis om TTA in uw organisatie te implementeren, maar ook de mankracht. Neem dus gerust contact met ons op!