Verhoog de productiviteit van uw medewerkers met e-learning

We leven in een tijd waarin kennis vluchtig is. De enige manier om daar succesvol op in te spelen zodat uw organisatie kan blijven groeien, is door permanent te blijven leren. Als werkgever heeft u de nobele plicht medewerkers in staat te stellen hun kennis actueel te houden. En met aantrekkelijke opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden onderscheidt u zich ook van andere werkgevers. Howard Woei, consultant bij VroomHR, schetst hoe u met learning management – en e-learning in het bijzonder – de productiviteit van uw medewerkers kunt verhogen.

3 manieren om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen

Wilt u als organisatie groeien, dan is het belangrijk om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Dit kan door learning management gericht in te zetten om:

  • verplichte trainingen en certificeringen centraal te organiseren.
  • de kennis en competenties van uw medewerkers actueel te houden.
  • een aantrekkelijke werkgever te zijn voor nieuw talent.

Verplichte trainingen en certificeringen centraal organiseren

In veel branches moeten werknemers jaarlijks verplichte trainingen volgen of certificaten behalen om hun werk te mogen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg waar werknemers in bepaalde functiegroepen een BIG-registratie moeten hebben. Of de procesindustrie waar certificaten op het gebied van veilig werken verplicht zijn. Dit kunt u uitbesteden aan één of meerdere externe opleiders met verschillende leerportalen. Maar met een eigen learning management systeem, aangevuld met een e-learning aanbod, helpt u om deze ‘verplichte nummers’ eenduidig, gebruikersvriendelijk, centraal aan te bieden aan uw medewerkers. Hiermee bespaart u tegelijkertijd flink op uw opleidingsbudget.

De kennis en competenties van uw medewerkers actueel houden

Nog nooit volgden innovaties elkaar zo snel op als de laatste jaren: nieuwe systemen, nieuwe apparaten, nieuwe werkmethodes en nieuwe procedures. Dit maakt het aanbieden van e-learning of andere opleidingsvormen aan uw medewerkers van vitaal belang voor uw organisatie. Zodat uw medewerkers hun kennis actueel kunnen houden en specifieke competenties kunnen verbeteren. Daardoor kunnen zij uw klanten goed blijven bedienen. Nu en in de toekomst. Alleen zo kunt u de productiviteit van uw medewerkers op peil houden. Of verhogen als u uw organisatie verder wilt laten groeien.

Een aantrekkelijke werkgever zijn voor nieuw talent

Een andere manier om uw organisatie met nieuwe kennis naar een hoger niveau te tillen, is door het aantrekken van nieuw talent. Met onder meer een aantrekkelijk aanbod van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden kunt u zich hierbij onderscheiden van andere werkgevers. Dat begint al door tijdens uw wervingscampagnes de aandacht te trekken van nieuw talent door te laten zien wat u hen te bieden hebt. Hen uit te dagen tot excellent presteren. En hen te ondersteunen en stimuleren bij hun verdere ontwikkeling. Zo vergroot u hun productiviteit en betrokkenheid bij uw organisatie waardoor u dit nieuwe talent langer behoudt.

In 6 stappen een stevige basis voor uw learning management

Learning management is geen snelle “LOI-oplossing” om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen, maar een serieuze organisatieontwikkeling. Een succesvolle implementatie van learning management en e-learning begint bij een grondige analyse. Neem de tijd hiervoor, verdiep uzelf erin aan de hand van de volgende stappen. Zo legt u een stevige basis voor de groei van productiviteit en uw organisatieontwikkeling.

Stap 1. Bepaal de kerncompetenties die uw organisaties nodig heeft.
Uw organisatiedoelstellingen vormen de basis voor het learning management. Stel uzelf de vraag welke kerncompetenties nodig zijn om deze doelen te bereiken. En wat u daarbij van uw medewerkers verwacht in termen van kennis, houding en gedrag. Formuleer deze ambities zo scherp mogelijk.

Stap 2. Vertaal ze naar competenties op functieniveau of teamprofielen.
Naast de kerncompetenties voor alle medewerkers kan een team specifieke competenties vaststellen in een teamprofiel: welke competenties moeten in een bepaald team aanwezig zijn om de doelen te bereiken?

Stap 3. Leid hiervan de opleidingsdoelen en -eisen af.
Zodra u in beeld heeft welke competenties nodig zijn om de productiviteit te verbeteren, kunt u de opleidingsdoelen en – eisen bepalen. En overwegen of u hiervoor externe opleiders inschakelt of zelf de benodigde opleidingscontent gaat creëren.

Stap 4. Creëer bewustwording bij uw medewerkers.
Naast een aantrekkelijk en compleet e-learningaanbod is bewustwording bij uw medewerkers belangrijk. Het besef dat kennis vluchtig is. Dat zij zelf eigenaar van en verantwoordelijk voor hun ontwikkeling zijn. Zeker de zittende klasse werknemers is gewend om van de wieg tot het graf verzorgd te worden door hun werkgever. Zij willen vaak niet mee met de voortdurende lerende organisatie en zijn minder bereid tot omscholen. Creëer verantwoordelijkheidsbesef: wat kun jij zelf doen om bij te blijven?

Stap 5. Stimuleer een lerende cultuur.
Als werkgever kunt u er veel aan doen om uw medewerkers te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Zorg dat aspecten als beloning, bejegening, stijl van leidinggeven, arbeidsomstandigheden en intercollegiale relaties optimaal aansluiten bij de geformuleerde competenties, doelen en eisen. Creëer een cultuur waarin ‘blijven leren’ het nieuwe normaal is. En bied medewerkers laagdrempelig toegang tot kennis waarmee zij zelf hun ontwikkeling gaande kunnen houden.

Stap 6. Een gebruikersvriendelijk en toegankelijk e-learning platform.
E-learning platforms en learning management systemen zijn er in vele kleuren en smaken. Om het juiste platform voor uw organisatie te kiezen is het essentieel om eerst op een rijtje te zetten waarvoor u het wilt inzetten. Wat u eruit wilt halen en aan welke voorwaarden het moet voldoen. In een volgende blog leggen wij u uit hoe u het juiste LMS voor uw organisatie selecteert en wat er komt kijken bij de implementatie.

Meer weten?

Bij VroomHR vertellen we u met plezier wat er allemaal mogelijk is op het gebied van learning management en e-learning. Welke systemen er zijn en in welke mate ze aan uw behoefte voldoen. Hoe u uw e-learningproces zodanig inricht dat u én uw medewerkers er optimaal profijt van hebben. En ook bij de implementatie en introductie helpen we u graag. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.