De VroomHR selectietool helpt om de juiste HR tech te selecteren

In de 25 jaar dat VroomHR passende HR-technologie voor klanten selecteert, is duidelijk geworden dat klanten vaak overweldigd worden door het grote aanbod van aanbieders en leveranciers. Om die reden heeft Vroom de VroomHR selectietool ontwikkeld: een handige applicatie waarin alle kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren overzichtelijk wordt aangeboden.

De VroomHR selectietool houdt het trackrecord van leveranciers bij

Met het selecteren, implementeren en optimaliseren van HR-technologie als core-business heeft VroomHR al talloze organisaties geholpen met geïntegreerde HR & Payroll systemen. In de tussentijd werd de opgedane kennis van die selectietrajecten al jaren vastgelegd. Door middel van een BI-tool wordt al deze kennis nu ontsloten in de VroomHR selectietool.

Naast een actuele kijk op de ontwikkelingen op het gebied van HR tech wordt in de VroomHR selectietool dus ook het trackrecord van elke oplossing of leverancier geborgd voor toekomstige overwegingen van klanten. In het segment vanaf 250 tot 10.000 medewerkers betreft dit een redelijk constante lijst met leveranciers waaruit de best passende HR tech oplossing wordt geselecteerd.
 
 

De spelers in het HR & Payroll (HRP) domein

Op het gebied van HR & Payroll zijn er 26 leveranciers die een combinatie van HR-administratie en salarisverwerking voor werknemers in Nederland aanbieden. Het gaat hier om een geïntegreerde oplossing voor e-HRM, personeelsinformatie en salarisadministratie in het genoemde segment.

In de VroomHR selectietool wordt er op basis van de klantspecifieke criteria een longlist opgesteld van maximaal 10 oplossingen of combinaties. Op basis van marktconsultatie kan op alle klantrelevante punten een beter onderscheid gemaakt worden, waardoor er een shortlist van maximaal 4 HR tech oplossingen overblijft.

HR tech selecteren: van short list naar definitieve keuze

De gegadigden op de shortlist van de VroomHR verkenningstool passen in de basis allemaal, maar in de vervolgfase worden de verschillen duidelijker gemaakt. Er wordt een offerte aangevraagd en meestal beantwoorden de leveranciers aan alle klantspecifieke eisen en wensen. Vervolgens worden de Proof of Concept en User Experience ingezet om tot een goed oordeel te komen hoe de verschillende oplossingen werken. Ook kan er op die manier getoetst worden of er een culturele fit tussen leverancier, eventuele implementatiepartner en klant is.

Al deze klantbeoordelingen, bevindingen en eindstanden worden bijgehouden in de VroomHR selectietool. Hierdoor kunnen de ervaringen worden meegenomen in toekomstige adviezen. HR tech selecteren wordt met behulp van deze historische data zo steeds makkelijker.

De VroomHR selectietool blijft altijd up-to-date

De ‘ontsluiting’ van de VroomHR marktkennis in de selectietool is net een aantal maanden ‘live’ en wordt na ieder selectietraject dat VroomHR afrondt, bijgewerkt. Met enkele tientallen projecten per jaar zal de tool een steeds grotere toegevoegde waarde bieden in adviezen bij het selecteren van HR tech.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de VroomHR selectietool of heeft u vragen? Neem dan contact op met Wesley van der Blom.